Daily Current Affairs Quiz 8 January 2020: Current Affairs Quiz January 2020

Daily Current Affairs Quiz
Spread the love

Daily Current Affairs Quiz 8 January 2020: Welcome to DailyCurrentAffairs.Org, Current Affairs Official Website in India. We provide Daily Current Affairs, Weekly Current Affairs, Monthly Current Affairs, Half Yearly Current Affairs, Yearly Current Affairs, Current Affairs MCQs, Current Affairs Question Answers, GK Quiz, GK MCQs, GK Question Answers, General Knowledge Question Answers.

We provide Static GK, Latest Appointments, Awards & Honours, Soprts News, MoU signed by India, Science and Technology, State Current Affairs, Joint Military Exercises, Defence News, Economy, Banking and Finance News, National & International News.Daily Current Affairs Quiz 8 January 2020

Daily Current Affairs is most important for Banking Exams (IBPS, SBI, RBI, NABARD), SSC Exams (SSC CGL, SSC CHSL, SSC CPO, SSC MTS), State PSC Exams (UPPSC, MPPSC, RPSC, BPSC), RRB NTPC, FCI, FSSAI, DRDO, ISRO, AAI, EPFO, ESIC, UPSC & Various Competitive Exams.

हिंदी में पढ़ें

Follow us on- Facebook | Twitter | Pinterest | YouTube | Instagram | Linkedin

Daily Current Affairs Official Telegram Channel

1. Recently Prakash Javadekar presented First Antarrashtriya Yoga Diwas Media Samman. Who is Prakash Javadekar?
a) Human Resource Minister
b) Finance Minister
c) Information & Broadcasting Minister
d) Minister of External Affairs

2. When is International Yoga Day Celebrated?
a) 21 June
b) 21 September
c) 18 June
d) 11 June

3. The 2nd phase of Mission Indradhanush 2.0 has been rolled out at block level in 35 districts of which of the following state?
a) Andhra Pradesh
b) Arunachal Pradesh
c) Madhya Pradesh
d) Uttar Pradesh

4. Former DG of CRPF Rajiv Rai Bhatnagar has been appointed as Advisor to the Lieutenant Governor (LG) of Union Territory of Jammu and Kashmir. Who among the following is the present LG of UT of Jammu and Kashmir?
a) Praful Patel
b) D K Joshi
c) Girish Chandra Murmu
d) V.P. Singh Badnore

5. Name the US based Indian Grand Master who has won the title in the 95th edition of the prestigious Hastings International Chess Congress held in England.
a) P Magesh Chandran
b) Viswanathan Anand
c) Pentala Harikrishna
d) Krishnan Sasikiran

6. India will sign an MoU with which country for the procurement of over 7.5 lakh AK-203 assault rifles?
a) China
b) US
c) Japan
d) Russia

7. The Union Minister of Commerce and Industries inaugurated the National Stock Exchange (NSE) Knowledge Hub in?
a) Kolkata
b) Mumbai
c) New Delhi
d) Chennai

8. Who is The Current Union Minister of Commerce and Industries?
a) Piyush Goyal
b) Rajnath Singh
c) Amit Shah
d) Nirmala Sitharaman

9. Which country has signed the 2020 National Defense Authorization Act and has authorised the establishment of “Space Force”?
a) Russia
b) China
c) US
d) Iran

10. Union Home Minister has laid the foundation stone of Delhi Cycle Walk project. Who is the present Union Home Minister of India?
a) Piyush Goyal
b) Rajnath Singh
c) Amit Shah
d) Nirmala Sitharaman

Answers:
1. c
2. a
3. d
4. c
5. a
6. d
7. c
8. a
9. c
10. c

हिंदी में पढ़ें


Spread the love

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of