Daily Current Affairs Quiz 28 January 2020: Current Affairs Quiz January 2020

Daily Current Affairs Quiz
Spread the love

Daily Current Affairs Quiz 28 January 2020: Current Affairs 2020 PDF, Current Affairs Quiz 2020, Current Affairs PDF, Weekly Current Affairs 2020, Monthly Current Affairs 2020 PDF, Current Affairs Capsule 2020 PDF: Welcome to DailyCurrentAffairs.Org, Current Affairs Official Website in India. We provide Daily Current Affairs, Weekly Current Affairs, Monthly Current Affairs, Half Yearly Current Affairs, Yearly Current Affairs, Current Affairs MCQs, Current Affairs Question Answers, GK Quiz, GK MCQs, GK Question Answers, General Knowledge Question Answers.

We provide Static GK, Latest Appointments, Awards & Honours, Soprts News, MoU signed by India, Science and Technology, State Current Affairs, Joint Military Exercises, Defence News, Economy, Banking and Finance News, National & International News.Daily Current Affairs Quiz 8 January 2020

Daily Current Affairs is most important for Banking Exams (IBPS, SBI, RBI, NABARD), SSC Exams (SSC CGL, SSC CHSL, SSC CPO, SSC MTS), State PSC Exams (UPPSC, MPPSC, RPSC, BPSC), RRB NTPC, FCI, FSSAI, DRDO, ISRO, AAI, EPFO, ESIC, UPSC & Various Competitive Exams.

हिंदी में पढ़ें

Follow us on- Facebook | Twitter | Pinterest | YouTube | Instagram | Linkedin

Daily Current Affairs Official Telegram Channel

Daily Current Affairs Quiz 28 January 2020

1. Who of the following won Pittsburgh Open 2020 Squash Tournament?
a) Saurav Ghosal
b) Fares Dessouky
c) Gregoire Marche
d) Omar Mosaad

2. National Basketball Association (NBA) legend Kobe Bryant passed away in a helicopter crash. He belongs to which country?
a) Germany
b) Canada
c) USA
d) Australia

3. Which of the following state Cabinet passes resolution setting in motion process for abolishing state Legislative Council?
a) Uttar Pradesh
b) Rajasthan
c) Maharashtra
d) Andhra Pradesh

4. The government announced sale of 100 per cent stake in debt-laden _________
a) Air Asia
b) Air India
c) Vistara Airlines
d) Indian Airlines

5. Which of the following state govt launches its much-awaited ‘Shiv Bhojan’ scheme?
a) Uttar Pradesh
b) Rajasthan
c) Maharashtra
d) Andhra Pradesh

6. PM Modi to address 3rd Global Potato Conclave 2020 in __________
a) Gujarat
b) Rajasthan
c) Maharashtra
d) Karnataka

7. Historic tripartite agreement signed between Centre, Assam govt and nine factions of NDFB. What is NDFB?
a) National Democratic Front of Bokaroland
b) National Democratic Front of Buddyland
c) National Democratic Front of Bodoland
d) National Democratic Front of Boldland

8. The Total Horticulture Production of the country is estimated to be ______ in 2018-19.
a) 410.74 Million Tonne
b) 210.74 Million Tonne
c) 310.74 Million Tonne
d) 510.74 Million Tonne

9. Five-day Ganga Yatra with aim to promote bio-diversity begins from ___________
a) Uttar Pradesh
b) Uttrakhand
c) Bihar
d) Jharkhand

10. Which of the following album won Best Spoken Word Album at Grammys 2020?
a) I Rise
b) Becoming
c) Social Cues
d) Truth Hurts

Answers:
1. b
2. c
3. d
4. b
5. c
6. a
7. c
8. c
9. a
10. b

हिंदी में पढ़ें


Spread the love

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of