Daily Current Affairs Quiz 22 January 2020: Current Affairs Quiz January 2020

Daily Current Affairs Quiz
Spread the love

Daily Current Affairs Quiz 22 January 2020: Current Affairs 2020 PDF, Current Affairs Quiz 2020, Current Affairs PDF, Weekly Current Affairs 2020, Monthly Current Affairs 2020 PDF, Current Affairs Capsule 2020 PDF: Welcome to DailyCurrentAffairs.Org, Current Affairs Official Website in India. We provide Daily Current Affairs, Weekly Current Affairs, Monthly Current Affairs, Half Yearly Current Affairs, Yearly Current Affairs, Current Affairs MCQs, Current Affairs Question Answers, GK Quiz, GK MCQs, GK Question Answers, General Knowledge Question Answers.

We provide Static GK, Latest Appointments, Awards & Honours, Soprts News, MoU signed by India, Science and Technology, State Current Affairs, Joint Military Exercises, Defence News, Economy, Banking and Finance News, National & International News.Daily Current Affairs Quiz 8 January 2020

Daily Current Affairs is most important for Banking Exams (IBPS, SBI, RBI, NABARD), SSC Exams (SSC CGL, SSC CHSL, SSC CPO, SSC MTS), State PSC Exams (UPPSC, MPPSC, RPSC, BPSC), RRB NTPC, FCI, FSSAI, DRDO, ISRO, AAI, EPFO, ESIC, UPSC & Various Competitive Exams.

हिंदी में पढ़ें

Follow us on- Facebook | Twitter | Pinterest | YouTube | Instagram | Linkedin

Daily Current Affairs Official Telegram Channel

Daily Current Affairs Quiz 22 January 2020

1. The World Economic Situation and Prospects Report 2020 was recently released by?
a) World Bank
b) Asian Development Bank
c) New Development Bank
d) United Nations

2. Name the Gurgaon-based Food delivery startup and restaurant aggregator which has recently acquired the Uber Eats business in India.
a) Zomato
b) Swiggy
c) Food Panda
d) Domino’s Pizza

3. The Global Social Mobility Report 2020: Equality, Opportunity and a New Economic Imperative was recently released by?
a) United Nations
b) World Bank
c) World Economic Forum
d) Asian Development Bank

4. Name the Indian actress who was honoured with the Crystal award for her contribution in the field of mental health at the World Economic Forum 2020, held in Davos.
a) Priyanka Chopra
b) Deepika Padukone
c) Kareena Kapoor
d) Katrina Kaif

5. Name the country whose team of Consulates has won the Diplomat Cup Cricket Championship of 2020 held in Sharjah.
a) Pakistan
b) Australia
c) Bangladesh
d) India

6. The 2nd edition of NIC Tech Conclave-2020 has began in?
a) New Delhi
b) Mumbai
c) Kolkata
d) Chennai

7. The Indian Air Force has inducted its first squadron of ________ aircraft carrying the BrahMos missiles in the South at its Thanjavur base in Tamil Nadu.
a) Dassault Rafale
b) HAL Tejas
c) Sukhoi-30 MKI
d) Dassault Mirage 2000

8. Which of the following country topped the Global Social Mobility Index 2020 released by World Economic Forum?
a) Denmark
b) Sweden
c) Austria
d) Switzerland

9. The Integrated Check-Post (ICP) in ________ has been inaugurated at India-Nepal border.
a) Hetauda
b) Butwal
c) Dharan
d) Biratnagar

10. The 50th Annual Meeting of the World Economic Forum has began with the theme of?
a) Stakeholders for a Cohesive and Sustainable World
b) Creating a Shared Future in a Fractured World
c) Responsive Leadership
d) Mastering the Fourth Industrial Revolution

11. The 12th National Tribal Youth Exchange Programme has started in?
a) Chandigarh
b) Port Blair
c) Puducherry
d) Jammu & Kashmir

12. What was India’s rank in the Global Social Mobility Index 2020 recently released by World Economic Forum?
a) 46th
b) 56th
c) 66th
d) 76th

Answers:
1. d
2. a
3. c
4. b
5. d
6. a
7. c
8. a
9. d
10. a
11. c
12. d

हिंदी में पढ़ें


Spread the love

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of