Daily Current Affairs Quiz 14 January 2020: Current Affairs Quiz January 2020

Daily Current Affairs Quiz
Spread the love

Daily Current Affairs Quiz 14 January 2020: Current Affairs 2020 PDF, Current Affairs Quiz 2020, Current Affairs PDF, Weekly Current Affairs 2020, Monthly Current Affairs 2020 PDF, Current Affairs Capsule 2020 PDF: Welcome to DailyCurrentAffairs.Org, Current Affairs Official Website in India. We provide Daily Current Affairs, Weekly Current Affairs, Monthly Current Affairs, Half Yearly Current Affairs, Yearly Current Affairs, Current Affairs MCQs, Current Affairs Question Answers, GK Quiz, GK MCQs, GK Question Answers, General Knowledge Question Answers.

We provide Static GK, Latest Appointments, Awards & Honours, Soprts News, MoU signed by India, Science and Technology, State Current Affairs, Joint Military Exercises, Defence News, Economy, Banking and Finance News, National & International News.Daily Current Affairs Quiz 8 January 2020

Daily Current Affairs is most important for Banking Exams (IBPS, SBI, RBI, NABARD), SSC Exams (SSC CGL, SSC CHSL, SSC CPO, SSC MTS), State PSC Exams (UPPSC, MPPSC, RPSC, BPSC), RRB NTPC, FCI, FSSAI, DRDO, ISRO, AAI, EPFO, ESIC, UPSC & Various Competitive Exams.

हिंदी में पढ़ें

Follow us on- Facebook | Twitter | Pinterest | YouTube | Instagram | Linkedin

Daily Current Affairs Official Telegram Channel

Daily Current Affairs Quiz 14 January 2020

1. Who of the following won 2020 Malaysia Masters Men’s Singles Title?
a) Vintor Alexen
b) Liu Yuchen
c) Lee Yong-dae
d) Kento Momoto

2. Who of the follwoing won 2020 Malaysia Masters Women’s Singles Title?
a) Tai Tzu-ying
b) Chen Yufei
c) Zheng Yu
d) Li Yinhui

3. Who of the following appointed as new Director General of Central Reserve Police Force (CRPF)
a) AP Maheshwari
b) Arjun Singh
c) BK Deswal
d) Sunita Ranjan

4. World Future Energy Summit began in_____
a) Mexico
b) Canberra
c) Abudhabi
d) New Delhi

5. Who of the following won prestigious Polly Umrigar Award for best international cricketer (2018-19) at BCCI Annual Awards?
a) Virat Kohli
b) Jasprit Bumrah
c) Mayank Agarwal
d) KL Rahul

6. Who of the following appointed as First Police Commissioner of Lucknow under Commissionerate system?
a) Alok Singh
b) OP Kohli
c) Sujit Pandey
d) Vikram SIngh

7. Who of the following appointed as First Police Commissioner of Noida under Commissionerate system?
a) Alok Singh
b) OP Kohli
c) Sujit Pandey
d) Vikram SIngh

8. Jammu & Kasmhir, Lieutenant Governor gives approval for construction of J&K Bhavan in _________
a) Delhi
b) Jaipur
c) Mumbai
d) Kolkata

9. Who is the current Lieutenant Governor of Jammu & Kashmir?
a) RK Mathur
b) Kalyan Singh
c) Anandiben Patel
d) G C Murmu

10. Who of the following won BCCI Life Time Achievement Award for Women?
a) Jhoolan Goswami
b) Harmanpreet Kaur
c) Poonam Yadav
d) Anjum Chopra

Answers:
1. d
2. b
3. a
4. c
5. b
6. c
7. a
8. c
9. d
10. d

हिंदी में पढ़ें


Spread the love

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of