Daily Current Affairs Quiz 12 January 2020: Current Affairs Quiz January 2020

Daily Current Affairs Quiz
Spread the love

Daily Current Affairs Quiz 12 January 2020: Welcome to DailyCurrentAffairs.Org, Current Affairs Official Website in India. We provide Daily Current Affairs, Weekly Current Affairs, Monthly Current Affairs, Half Yearly Current Affairs, Yearly Current Affairs, Current Affairs MCQs, Current Affairs Question Answers, GK Quiz, GK MCQs, GK Question Answers, General Knowledge Question Answers.

We provide Static GK, Latest Appointments, Awards & Honours, Soprts News, MoU signed by India, Science and Technology, State Current Affairs, Joint Military Exercises, Defence News, Economy, Banking and Finance News, National & International News.Daily Current Affairs Quiz 8 January 2020

Daily Current Affairs is most important for Banking Exams (IBPS, SBI, RBI, NABARD), SSC Exams (SSC CGL, SSC CHSL, SSC CPO, SSC MTS), State PSC Exams (UPPSC, MPPSC, RPSC, BPSC), RRB NTPC, FCI, FSSAI, DRDO, ISRO, AAI, EPFO, ESIC, UPSC & Various Competitive Exams.

हिंदी में पढ़ें

Follow us on- Facebook | Twitter | Pinterest | YouTube | Instagram | Linkedin

Daily Current Affairs Official Telegram Channel

Daily Current Affairs Quiz 12 January 2020

1. When is National Youth Day Celebrated every year?
a) 11 January
b) 13 January
c) 12 January
d) 14 January

2. Everyyear National Youth Day is celebrated in the memory of?
a) APJ Abdul Kalam
b) Swami Vivekanand
c) Jawaharlal Nehru
d) Atal Bihari Bajpayee

3. Home Minister Amit Shah launches country’s first Cyber Crime Prevention Unit AASHVAST in ___________
a) New Delhi
b) Gujarat
c) West Bengal
d) Rajasthan

4. Prime Minister Narendra Modi is on 2 Day Visit of Kolkata. Who is the current chief minister of West Bengal?
a) Mamta Banerjee
b) Hemant Soren
c) Raghuvar Das
d) Ashok Gehlot

5. Name the ruler of Oman who died recently?
a) Abu Al Bakhab
b) Sultan Qaboos
c) Haitham bin Tariq Al
d) Tariq Al Bin Fateh

6. Recenlty Oman announced the successor of Sultan Qaboos. Who is the the new ruler of Oman?
a) Abu Al Bakhab
b) Sultan Qaboos
c) Haitham bin Tariq Al
d) Tariq Al Bin Fateh

7. Youth India Khelo Games started in Which City?
a) Jaipur
b) Kolkata
c) Guwahati
d) Bhopal

8. Government issues notification to bring Citizenship Amendment Act into effect from….
a) 11 January
b) 12 January
c) 10 January
d) 5 January

9. PM Narendra Modi inaugurates dynamic lighting at the iconic Rabindra Setu. Where is Rabindra Setu?
a) Bengaluru
b) Kolkata
c) Jaipur
d) Chennai

10. Recently Union Steel Minister unveils Mission Purvodaya to develop eastern region into a integrated steel hub? Who is the current Union Steel Minister?
a) KC Reddy
b) Dharmendra Pradhan
d) Nirmala Sitharaman
d) Kiren Rijiju

Answers
1. c
2. b
3. b
4. a
5. b
6. c
7. c
8. c
9. b
10. b

हिंदी में पढ़ें


Spread the love

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of