Daily Current Affairs Quiz 11 January 2020: Current Affairs Quiz January 2020

Daily Current Affairs Quiz
Spread the love

Daily Current Affairs Quiz 11 January 2020: Welcome to DailyCurrentAffairs.Org, Current Affairs Official Website in India. We provide Daily Current Affairs, Weekly Current Affairs, Monthly Current Affairs, Half Yearly Current Affairs, Yearly Current Affairs, Current Affairs MCQs, Current Affairs Question Answers, GK Quiz, GK MCQs, GK Question Answers, General Knowledge Question Answers.

We provide Static GK, Latest Appointments, Awards & Honours, Soprts News, MoU signed by India, Science and Technology, State Current Affairs, Joint Military Exercises, Defence News, Economy, Banking and Finance News, National & International News.Daily Current Affairs Quiz 8 January 2020

Daily Current Affairs is most important for Banking Exams (IBPS, SBI, RBI, NABARD), SSC Exams (SSC CGL, SSC CHSL, SSC CPO, SSC MTS), State PSC Exams (UPPSC, MPPSC, RPSC, BPSC), RRB NTPC, FCI, FSSAI, DRDO, ISRO, AAI, EPFO, ESIC, UPSC & Various Competitive Exams.

हिंदी में पढ़ें

Follow us on- Facebook | Twitter | Pinterest | YouTube | Instagram | Linkedin

Daily Current Affairs Official Telegram Channel

Daily Current Affairs Quiz 11 January 2020

1. In Which city Home Minister, Shri Amit Shah inaugurates Indian Cyber Crime Coordination Centre (I4C)?
a) Bengaluru
b) New Delhi
c) Mumbai
d) Jaipur

2. The Reserve Bank of India has allowed banks and other lending institutions to use “V-CIP” for KYC process of customers. V-CIP stands for?
a) Video based Collateral Identification Process
b) Video based Customer Interest Process
c) Video based Citizen Identification Process
d) Video based Customer Identification Process

3. Which of the following teams recently won the 7th National Ice Hockey Championship women trophy?
a) Ladakh Women Team
b) Chandigarh women team
c) Delhi women team
d) Maharashtra women team

4. India’s first indigenous aircraft carrier “Vikrant” would be commissioned in Indian Navy by which year?
a) 2021
b) 2024
c) 2023
d) 2022

5.The 27th edition of South Asian Trade and Travel Exchange Expo (SATTE) 2020 was held in?
a) Mumbai
b) New Delhi
c) Ladakh
d) Chennai

6. Which day is celebrated globally as World Hindi Day every year?
a) 13th January
b) 10th January
c) 11th January
d) 12th January

7. Who among the following has been appointed as the new Chairman and Managing Director of State-owned Housing and Urban Development Corporation (Hudco)?
a) KK Venugopal
b) Hrushikesh Senapaty
c) Balkrishna Goenka
d) M Nagaraj

8. Which of the following bank has recently released a research report ‘Ecowrap’?
a) State Bank of India
b) Punjab National bank
c) Bank of India
d) Bank of Baroda

9. What was India’s rank in the recently released Henley Passport Index 2020?
a) 86th
b) 94th
c) 108th
d) 105th

10. Which of the following country topped the recently released Henley Passport Index 2020?
a) Japan
b) Singapore
c) North Korea
d) Germany

Answers:

  1. B
  2. D
  3. A
  4. A
  5. B
  6. B
  7. D
  8. A
  9. D
  10. A

हिंदी में पढ़ें


Spread the love

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of