Daily Current Affairs Quiz 1 January 2020: Current Affairs Quiz January 2020

Daily Current Affairs Quiz
Spread the love

Daily Current Affairs Quiz 1 January 2020: Welcome to DailyCurrentAffairs.Org, Current Affairs Official Website in India. We provide Daily Current Affairs, Weekly Current Affairs, Monthly Current Affairs, Half Yearly Current Affairs, Yearly Current Affairs, Current Affairs MCQs, Current Affairs Question Answers, GK Quiz, GK MCQs, GK Question Answers, General Knowledge Question Answers.

हिंदी में पढ़ने के लिए यहाँ क्लिक करें

We provide Static GK, Latest Appointments, Awards & Honours, Soprts News, MoU signed by India, Science and Technology, State Current Affairs, Joint Military Exercises, Defence News, Economy, Banking and Finance News, National & International News.Daily Current Affairs Quiz

Daily Current Affairs is most important for Banking Exams (IBPS, SBI, RBI, NABARD), SSC Exams (SSC CGL, SSC CHSL, SSC CPO, SSC MTS), State PSC Exams (UPPSC, MPPSC, RPSC, BPSC), RRB NTPC, FCI, FSSAI, DRDO, ISRO, AAI, EPFO, ESIC, UPSC & Various Competitive Exams.

Follow us on- Facebook | Twitter | Pinterest | YouTube | Instagram | Linkedin

Daily Current Affairs Official Telegram Channel

Here is the Daily Current Affairs Quiz 1 January 2020

1. Who of the following appointed as First Chief of Defence Staff?
a) General Manoj Mukund Marawane
b) General Bipin Rawat
c) Admiral Ashok Lamba
d) Air Chief Marshal Rakesh Kumar Singh Bhadauria

2. Who of the following appointed as new Chief of Army Staff?
a) General Manoj Mukund Marawane
b) General Bipin BRawat
c) Admiral Ashok Lamba
d) Air Chief Marshal Rakesh Kumar Singh Bhadauria

3. Racently Geneal Bipin Rawat left the post of Army Chief. He was _____ Chief of Army Staff.
a) 25th
b) 26th
c) 27th
d) 28th

4. Recently Which defence Organization celebrated it’s 62nd Foundation Day?
a) ISRO
b) DRDO
c) NTRO
d) BARC

5. Who is the Chairman of Defence Research Organization (DRDO)?
a) K Sivan
b) Vikram Kirloskar
c) G Sateesh Reddy
d) Vimal Roy

6. Who is the current Finance Minister of India?
a) Amit Shah
b) Prakash Javadekar
c) Nirmala Sitharaman
d) Rajnath Singh

7. Which Organization on 1 January 2020 launched a mobile application MANI (Mobile Aided Note Identifier) to aid visually impaired persons in identifying denomination of currency notes?
a) DRDO
b) SBI
c) ISRO
d) RBI

8. Who is the current Defence Minister of India?
a) Amit Shah
b) Prakash Javadekar
c) Nirmala Sitharaman
d) Rajnath Singh

9. Union Finance Minister Nirmala Sitharaman unveiled Rs/-___________ of Infrastructre projects, under National Infrastructure Pipeline.
a) 102 lakh crore
b) 92 lakh crore
c) 98 lakh crore
d) 76 lakh crore

10. General Mukund Naravane was ____________ Vice Chief of Army Staff?
a) 37th
b) 38th
c) 39th
d) 40th

Answers:
1. b
2. a
3. c
4. b
5. c
6. c
7. d
8. d
9. a
10. d

आज की करंट अफेयर्स क्विज हिंदी में पढ़ने के लिए यहाँ क्लिक करें

Follow us on- Facebook | Twitter | Pinterest | YouTube | Instagram | Linkedin

Daily Current Affairs Official Telegram Channel


Spread the love

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of